Ако имате желание да направите някаква промяна в интериора на дома си, може да започнете от най-специфичните помещения, като кухнята и банята. Тези зони се използват от цялото семейство и са много важни за комфорта на всички. Препоръчваме ви да си осигурите качествено и практично оборудване. Един от най-важните елементи е мивката и върху нейният избор, трябва да падне вниманието ви първоначално. 

Днес се открояват елегантните и качествени гранитни мивки за вграждане от Ramois. Този материал ви е познат, тъй като в момента са много актуални кухненските плотове, изработени от него. Отличава със своята здравина и устойчивост. Независимо от ежедневната интензивна употреба, качествата му се запазват все така перфектни.

Какво представляват гранитните мивки за вграждане?

Това е една прекрасна алтернатива на моделите изработени от други материали. Съдържат естествен гранит под формата на кварцов пясък и около 20% полимерни или акрилни смоли от висок клас. Начинът им на изработка и материалите, които съдържат ги правят уникални по рода си. Няма как да откриете нещо подобно като характеристика в другите модели. Гранитните мивки за вграждане са с изключително висока устойчивост на механични повреди, различни температурни промени и обезцветяване. 

Своя елегантен и стилен дизайн дължат на съдържанието на минерали в състава си. Поради този факт повърхността им е гладка и приятна на допир. Това оказва своя ефект върху поддържането на добра хигиена в зоната на измиване. Друго, което привлича потребителите към покупката на подобен модел, е елегантният и стилен дизайн. 

Тъй като те се предлагат в универсални и приятни цветове, лесно могат да бъдат включени в различни видове интериори. Цветовете, които най-често ще откриете при този вид оборудване, са бяло, черно, бежово, сиво, керемидено или графитено. Няма значение дали сте подбрали класическо обзавеждане, или модерно, тъй като гранитната мивка за вграждане ще стои еднакво добре в различните случаи. 

Освен цветово разнообразие, производителите предлагат и много интересни и оригинални форми. Оттук идва и тяхната комбинативност, защото всеки ще намери форма и размер, подходящи за голямо или по-малко пространство.

Защо покупката на гранитна мивка за вграждане е добър избор?

Когато оборудвате кухня или баня, е важно да се съобразите с цветовете, които ви заобикалят, за да изглежда всичко красиво и елегантно. Причините да инвестирате в модерна гранитна мивка за вграждане са различни. Ще споменем няколко от тях:

  • следвате актуалните тенденции – обзавеждането, което днес се предпочита от потребителите, е в по-земни и неутрални тонове. Ако искате този щрих да присъства и във вашата кухня, изборът на качествена гранитна мивка за вграждане е напълно естествен. Дори обзавеждането на кухнята да е бяло, детайл в шоколадово или бежово ще стои добре и ще се превърне в своеобразен акцент;
  • материалът на изработка е с много високо качество – ще останете приятно изненадани от красотата на този вид оборудване. Покритието на гранитните мивки за вграждане няма отклонения в нюансите или петна както е в естествената скала. Производителите много точно контролират сместа, от която се изработват моделите. Върху покритието няма да остават никакви петна, защото е силно устойчиво на драскотини, удари или някакъв вид ожулвания;
  • няма дразнещи звуци при употреба – със сигурност ви е ставало неприятно щом изпуснете нещо и се чуе неприятно дрънчене. При оборудването направено от този композитен материал този ефект отсъства. Той поема звуците напълно естествено и дори водата която тече не е шумна;
  • лесно се поддържа чистотата – не бива да използвате груби материали и такива с абразивни частици. Използвайте мека кърпа и нежен препарат, след което винаги подсушавайте;
  • устойчиви са на различни температури – спокойно може да поставяте горещи съдове върху повърхността им, без да се притеснявате, че ще се повредят. Понасят безпроблемно и рязката смяна в температурата, ако след горещата струя пуснете студената нищо специално няма да се случи.

Това са само малка част от причините, които биха ви накарали да инвестирате в подобен вид оборудване. Гранитните мивки за вграждане са не само здрави и устойчиви, но и лесни за поддръжка. Ако търсите модел, който да изглежда добре и да използвате безпроблемно години наред, това е правилният избор.

Какви разновидности ще откриете в търговската мрежа?

В зависимост от зоната, в която ще извършвате монтажа, трябва да инсталирате модел с достатъчно добра функционалност. Важно е да отговаря на вашите критерии за удобство и да оползотворява правилно пространството. В търговската мрежа ви очакват много интересни и разнообразни варианти. Ще намерите подходящи, без значение дали мястото, което оборудвате, е по-голямо и просторно или минималистично. Възможностите са:

  • полимермраморен модел с кръгла форма – чудесен избор, ако кухненската зона е малка или разполагате с миялна машина. Тук ще може да измиете ръцете си или съдове без проблем;
  • модел за вграждане с две корита – двойните гранитни мивки за вграждане са функционални и удобни за домакинята. Докато в едното корито поставяте мръсни съдове в другото ще измиете плодове или зеленчуци лесно и бързо;
  • елипсовидна с място за отцеждане на съдове – производителите залагат на практичността и ви предлагат различни удобства, докато вършите домакинските си задължения;
  • с дълбоко квадратно корито – добър избор за хората, които често мият големи съдове. Моделът е много практичен, тъй като водата няма как да пръска навън и да изцапате плота или шкафовете.

Съобразете формата и функционалностите на модела и с вашите потребности, защото ще използвате покупката дълго време.

Защо да поръчате от онлайн магазин?

Не е нужно да обикаляте магазините във вашия град и да търсите подобен вид гранитно оборудване. Много по-голямо разнообразие на модели и цветове ще намерите в интернет платформите. Каталозите са заредени с най-новите и актуални варианти, така че всеки клиент лесно би открил подходящия за своята кухня или баня на достъпна цена. Предимство е възможността да поръчате нещо в промоция и да спестите средства от семейния бюджет.