Не са малко българите, които отлагат ремонта на някои битови аварии. Ако има потенциална опасност от скрит теч и симптомите са повече от крещящи, но пък видимо няма някакви причинени щети по имуществото то проблема е явно неглижиран. Оказва се, че колкото повече се отлагат решенията и наемането на водопроводчици то толкова по-сериозни ще бъдат щетите, които ще ви връхлетят с пълна сила. От край време старите хора казват, че от водата по-страшно няма и дори най-дребния водопроводен проблем е редно да бъде отстранен максимално бързо и професионално. Скритите течове са от онзи вид услуги, при които действително има непредвидими материални щети, които биха да доведат да проблеми с електрическите инсталации, наводнения, разрушения и други. В това е причината днес да потърсим ефективните и работещи бързи способи за тяхното откриване.

Как се разпознават скритите течове

Съвсем елементарно и ясно е разграничението на видовете течове в две основни категории. Едните са видими и лесни за отстраняване, а другите са скрити под някакви твърди повърхности и изискват по-специални умения и инструменти за да бъдат овладени. Водата може да се превърне в причина за сериозни материални щети. Част от тях са неизбежни особено при скритите течове. Имота ви може сериозно да пострада заради това, че не сте обърнали внимание на първоначалните симптоми.

 • Влага по стените и тавана;
 • Проблеми с електричеството;
 • Подкопаване на основите на сградата;
 • Наводнения на съседни апартаменти;
 • Здравословни проблеми, причинени от влагата в помещенията, затрудняваща дишането и активиране на артритни заболявания;
 • Структурни повреди по сградата и т.нат.

Списъка с последващи неприятности от бездействието ви за откриване на течове със сигурност може да ви провокира да предприемете действия и да проявите отговорност. Разпознаването на наличието на скрит теч е в основата на това той да бъде своевременно отстранен. Бързата реакция и ремонтирането са в основата на това да не попадате в статистическата извадка с домакинства, които се е наложило да сменят жилището си заради неотстраними скрити течове. А за методите на откриване без да се налага каквито и да е разрухи и къртене ще ви разкажем точно сега.

Най-бързия път за откриване на течове

А всъщност нещата могат да изглеждат съвсем различно и сценария, по който се разрешават проблемите наистина не изисква кой знае какви усилия от ваша страна. Това, което е важно да направите е да потърсите водопроводчици, които прилагат иновативни способи и апарати за обследване на терени с цел да се установи дали има наличие на какъвто и да било теч. Основните принципи на действие са насочени към:

 • Бързина и адекватна преценка на ситуацията;
 • Идентифициране на източника на теч, независимо за какви твърди повърхности е скрит;
 • Цялостен анализ и изготвяне на оценка на аварията;
 • Точно локализиране на проблема;
 • Прилагане на метод за откриване изцяло щадящ вашия имот.

Колкото по-бързо и точно се установи възникналия проблем толкова по-ефективни са действията, които може да предприеме водопроводчика за отстраняване на възникналия проблем.

Действително най-трудна се оказва задачата да се намери точната позиция на спукването на тръбата. След като екипа има правилната апаратура и явно може да я приложи за откриване на течове то определено следваща стъпка се оказва много по-конкретна и съобразена със спецификата на естеството на неприятностите.

Съвета на специалистите е по никакъв повод да не забавяте и да не отлагате отстраняването но скрити течове, защото щетите, които те могат да причинят са особено мащабни и  свързани с висок и разходи. Не е нужно да плащате прескъпо за своята мудност и безотговорност. Дори при най-малък симптом за нередност потърсете фирми, които буквално за минути ще обследват дома ви с термокамера или друг вид апаратура за успешно установяване наличието на скрит теч.

Обърнете внимание и на нашите услуги свързани със смяна на радиатори, подмяна на водомери или щрангове в София.

Поздрави,
ХидроСтарт