Монтаж на бойлер

Когато правите основен ремонт на банята или старият бойлер се е развалил и има нужда от ремонт/подмяна!

Дом без наличието на топла вода в него е просто немислимо. Само се запитайте какво бихте правили ако нямахте това удобство на разположение – 24 часа в денонощието и всеки един ден от седмицата. Едва ли ежедневието ви щеше да е леко!Необходимо е извършването на монтаж на бойлер от ВиК фирма с добро реноме, за да не ви се налага да живеете без топла вода в банята, освен ако не сте свързани към Топлофикация София. В тези два случая ще имате постоянен достъп до топла вода, затова оставете притесненията настрана и се фокусирайте върху качествения монтаж на бойлер, от който всяко домакинство има нужда в даден момент. Когато правите основен ремонт на банята, или пък когато старият ви бойлер се е развалил – ние сме насреща за ремонт/подмяна! Вижте също и новата ни услуга – електронен водомер с дистанционно отчитане

Бойлерите се делят основно на няколко вида: 40, 60, 80, 100 и 120-литрови. Някои затоплят водата моментално, докато при други е нужно да измине известно време, за да може това да се случи. Електрическите бойлери са устроени просто, но монтажът им никак не е лесен. Нужни са определени ВиК умения и опитни служители от доверена фирма, за да успеете да отстраните някоя повреда и/или подмените изцяло стария си бойлер. 

От Хидро Старт съветваме да не се заемате с подобно начинание, в случай че не сте дотолкова уверени, че можете да се справите с него. По-добрият вариант е да наемете добър водопроводчик-специалист в София, който да се заеме с възложената му от вас задача, като поставянето на дистанционно отчитане на водомер, услуги с термокамерамонтиране и подмяна на водомер и откриване на течове ВиК София

Ако нямате налични изводи за вода, но искате да монтирате нов бойлер в банята си, не е нужно да осигурявате такива, за да се обадите на Хидро Старт. Ние ще направим това за вас, както и ще се заемем с процеса по спешния ремонт на бойлер от А до Я. Самият монтаж включва няколко основни етапа – захващане на крепежните елементи, закачване на самия бойлер, свързването му към водопроводната система, напълването му с вода, проверка за теч от връзките и свързване към електрическата мрежа. Ако имате стар бойлер, който желаете да бъде премахнат, можем да извършим демонтаж и да осигурим някои важни материали като меки връзки или крепежни инструменти.

Всяка смяна на бойлер трябва да бъде извършена от опитен специалист. Този вид електрически уред работи под високо налягане, затова не правете компромиси по отношение на качествената инсталация и се отнесете с повишено внимание към нея.

Ако не сте сигурни, че можете да се справите с това сами и имате въпроси, ви съветваме да не се захващате с ремонта или монтажа на бойлера. Обадете се на Хидро Старт и ни се доверете!

Свързване на бойлера към ВиК

Бойлерът си има доста специфики, които трябва да бъдат взети по внимание, но само специалист би могъл да извърши подобна дейност прецизно и без риск за здравето на ползвателите на техниката. При огледа е възможно да се наложи смяна на щрангове или монтаж на водомери.

Със сигурност има доста от вас, които смятат че свързването на бойлера към ВиК мрежата е лесна задача и няма нищо сложно в нейното изпълнението. Това обаче далеч не е така, защото има някои особености, с които трябва да се съобразите, ако все пак сте решили сами да монтирате новия си бойлер.

Първата от тях е, че трябва да сте наясно коя е подаващата тръба (за студената вода) и коя връщащата (за топлата). В зависимост от изводите, трябва да свържете и бойлера към тях правилно. На електроуреда ще намерите специални цветови индикации за студената (синьо) и топлата вода (червено), което значително ще ви улесни при монтаж. Задължителен елемент при студената вода е възвратният клапан, като той се монтира на самия бойлер, а не по водопровода. Единствено и само след монтажа на този клапан, бойлерът може да бъде свързан с ВиК и напълнен с вода впоследствие. Обезвъздушаването е също много важна част от процеса по инсталация. Както сами разбирате, заниманието по свързване на бойлер не е никак просто и определено изисква намесата на ВиК специалисти като екипът на Хидро Старт!

Монтиране на бойлер

Когато говорим за монтиране на бойлер, е редно да обърнем внимание не само на самото му скачване, ами и на много други неща: крепежни елементи, подготвяне на мястото, свързването на отделните елементи, поставянето на възвратния клапан и свързването на бойлера към електрозахранването. Изпълнението на всички тези стъпки формира крайния резултат, затова се обадете на екипа на Хидро Старт и минимализирайте рисковете от евентуални усложнения по време на Вик работите и останалите етапи по монтажа на този вид електроуред. Не е препоръчително да се опитвате да се заемате с монтажа сами. Това може да доведе до много нежелани и неочаквани последици, с които трудно бихте могли да се справите впоследствие. Монтажът на бойлер изглежда лесна задача, но в повечето случаи се оказва доста трудоемка и сложна за изпълнение дейност. Защо ви е да се сблъсквате с неприятни ситуации, след като имате чудесен вариант пред себе си – Хидро Старт София и екипа му?

Не само покупката на нов бойлер е важна

Не отричаме, че е добре да изберете възможно най-качествения бойлер на пазара, но тук има и финансов аспект, който е силно определящ при закупуването на въпросния електроуред от първа необходимост. На какъвто и да се спрете, се погрижете и за правилния монтаж, който пряко зависи от това кой го извършва. В практиката си сме срещали какви ли не случаи на неправилно монтиран бойлер, което носи със себе си и съответните последици. Поради тази причина не предприемайте нищо сами, а ни се обадете и доверете!

От който и вид да е вашият бойлер, той ще бъде прецизно монтиран от екипа на Хидро Старт, а за в бъдеще ще изпълнява функциите си безпроблемно. 

Още наши ВиК услуги София

Какви други услуги бихте могли да откриете при нас?

Монтаж и ремонт на мивка

Монтаж, ремонт и подмяна на мивки на достъпни цени в град София.

Монтаж на тоалетна

Още нещо, което предполагаме сте планирали по време на ремонта.

Подмяна на бойлер

Част от преустройството на банята е и подмяната на бойлера.

Монтиране на биде

Замисляли ли сте някога дали да монтирате биде към тоалетната си чиния?

Пълен списък с ВИК услуги

Хидро старт

Обадете ни се още сега