Монтаж на бойлер

Когато правите основен ремонт на банята, или пък когато старият Ви бойлер се е развалил и има нужда от ремонт/подмяна!

Дом без наличието на топла вода в него е просто немислимо. Само се замислете какво бихте правили ако нямахте това удобство на разположение – 24 часа в денонощието, всеки един ден от седмицата. Едва ли ежедневието Ви щеше да е леко, за неговият монтаж ви е необходима ВиК фирма с реноме. За щастие, обаче, надали ще Ви се наложи да живеете без топла вода, особено при наличието на бойлер в банята, или пък ако сте свързани към Топлофикация София. В тези два случая, ще имате постоянен достъп до топла вода, затова оставете притесненията на страна и се фокусирайте върху качествения монтаж на бойлер, от който всяко домакинство има нужда през определен период от време. Когато правите основен ремонт на банята, или пък когато старият Ви бойлер се е развалил и има нужда от ремонт/подмяна!

Основно бойлерите се делят на няколко вида: 40, 60, 80, 100 и 120-литрови. Някои затоплят водата моментално, докато при други е нужно да измине известно време, за да се случи това. Електрическите бойлери са устроени просто, но пък монтажът им никак не е такъв. Нужни са определени ВиК умения и опит от опитна фирма, за да успеете да отстраните някоя повреда, или пък за да подмените изцяло стария си бойлер. 

От Хидро Старт Ви съветваме да не се заемате с подобно начинание, в случай че не сте дотолкова уверени, че можете да се справите с него. По-добрият вариант е да наемете добър водопроводчик-специалист в София, който да реши възложената му от Вас задача и да постигне добри резултати. Отбележете, че е много важно да правите и редовна профилактика на бойлера си.

Ако например нямате налични изводи за вода, но искате да монтирате нов бойлер в банята си, не е нужно да осигурявате такива, за да се обадите на Хидро Старт. Ние ще направим това за Вас, също както и ще се заемем с процеса по спешния ремонт на бойлер от А до Я. Самият монтаж от своя страна включва няколко основни етапа, като захващане на крепежните елементи; закачване на самия бойлер; свързването му към водопроводната система; напълването на бойлера с вода; проверка за теч от връзките и свързване към електрическата мрежа. Ако имате стар бойлер, който желаете да бъде премахнат, можем да извършим демонтаж, също както и да осигурим някои важни материали като меки връзки, или крепежни инструменти.

Всяка смяна на бойлер трябва да бъде извършена от опитен специалист. Този вид електрически уред работи под високо налягане, затова не правете компромиси по отношение на качествения монтаж и се отнесете с повишено внимание към него.

Ако не сте сигурни, че можете да се справите с това сами и имате доста въпроси, Ви съветваме изобщо да не се захващате с ремонт, или монтаж на бойлер, а да се обадите на Хидро Старт и да ни се доверите.

Свързване на бойлера към ВиК

Както казахме, бойлерът си има доста специфики, които трябва да бъдат взети по внимание, но само специалист би могъл да извърши подобна дейност прецизно и без риск за здравето на ползвателите на бойлера. Може при огледа да се наложи смяна на щрангове или монтаж на водомери.

Със сигурност има доста от Вас, които смятат че свързването на бойлера към ВиК мрежата е лесна задача и няма нищо сложно в изпълнението й. Това обаче далеч не е така и ще Ви обясним защо. Има няколко особености, с които трябва да се съобразите, ако все пак сте решили сами да монтирате новия си бойлер.

Първата от тях е, че трябва да сте наясно коя е подаващата тръба (за студената вода) и коя връщащата (за топлата). В зависимост от изводите, трябва да свържете и бойлера към тях правилно. На електроуреда ще намерите специални цветови индикации за студената (синьо) и топлата вода (червено), което значително ще Ви улесни при процеса на монтаж. Задължителен елемент при студената вода е възвратният клапан, като той се монтира на самия бойлер, а не по водопровода. Единствено след монтажа на този клапан, бойлерът може да бъде свързан с ВиК и също така напълнен с вода. Обезвъздушаването е също много важна част от процеса по монтаж, и както сами разбирате, заниманието по свързване на бойлер не е никак просто и определено изисква намесата на ВиК специалисти като екипът на Хидро Старт!

Монтиране на бойлер

Когато говорим за монтиране на бойлер, е редно да обърнем внимание не само на самото му скачване, ами и на много други неща: крепежни елементи, подготвяне на мястото, свързването на отделните елементи, поставянето на възвратния клапан и свързването на бойлера към електрозахранването. Изпълнението на всички тези стъпки формира крайния резултат, затова се обадете на екипа ни от Хидро Старт и минимализирайте рисковете от евентуални усложнения по време на Вик работите и останалите стъпки по монтажа на този вид електроуред. Не е препоръчително да се опитвате да извършите монтажа сами. Както вече казахме и по-рано, това може да доведе до много нежелани и неочаквани последици, с които трудно бихте могли да се справите в последствие. Монтажът на бойлер изглежда лесна задача, но в повечето случаи се оказва доста трудоемка и сложна за изпълнение. Защо Ви е да се сблъсквате с неприятни ситуации, след като имате чудесен вариант пред себе си – Хидро Старт София и екипът му?

Не само покупката на нов бойлер е важна.

Не отричаме, че е добре да изберете възможно най-качествения на пазара, но тук има и финансов аспект, който е силно определящ при закупуването на въпросния електроуред от първа необходимост. На какъвто и да се спрете, обаче, се погрижете и за правилния монтаж, който пряко зависи от това кой го извършва. В практиката си сме срещали какви ли не случаи на неправилно монтиран бойлер, което носи със себе си и съответните последици. Поради тази причина не предприемайте нищо сами, а ни се обадете и доверете!

От който и вид да е Вашият бойлер, той ще бъде прецизно монтиран от нас и за в бъдеще ще изпълнява функциите си безпроблемно. 

Още наши ВиК услуги София

Какви още услуги, бихте могли да откриете при нас?

Монтаж и ремонт на мивка

Монтаж, ремонт и подмяна на мивки на достъпни цени в град София .

Монтаж на тоалетна

още нещо, с което предполагаме сте предвидили в процеса на ремонт.

Подмяна на бойлер

Част от преустройството на банята е и подмяната на бойлера.

Монтиране на биде

Замисляли ли сте някога, дали да монтирате биде към тоалетната си чиния?

Пълен списък с ВИК услуги

Хидро старт

Обадете ни се още сега