Шпакловка и Боядисване

В разгара на строително-ремонтните дейности може да ни се наложи да разрешаваме сложни технически казуси, които изискват от нас да сме компетентни и достатъчно опитни, че да започнем и завършим подобренията по възможно най-добрия начин. Шпакловката и боядисването на стените и таваните са сред задължителните етапи от организирането и провеждането на довършителни работи, без които интериорният проект не би могъл да добие готов вид в никой от случаите.

изграждане-вик-инсталация-град-София

Жилищните ремонти често пъти подлагат на изпитание дори и опитни майстори, а това води до наемането на специализирана фирма, която е добре запозната със спецификите на съвременното строителство и всичко, свързани с него. За успешното извършване на ремонтни дейности от различен вид, включително боядисване и шпакловане, е нужно да се заложи на високия професионализъм, какъвто ще откриете и при нас в Хидро Старт София. Ще се отзовем с готово решение за всеки казус, независимо дали става за ВиК – откриване на течове без къртене, водомер с дистанционно отчитане София, или вътрешни ремонти.

Доверете се на Хидро Старт!

Какво представлява шпакловката

Тя предхожда боядисването и е много важна част при изпълнението на ремонтите дейности, особено след поставянето на водомер за топла вода с дистанционно отчитане, които са взаимосвързани и не могат да бъдат проведени, ако преди това не са положени основите. Шпакловката е именно това – подготовката на повърхността за следващите дейности като нанасянето на боя или лепенето на тапет. Тя е финалното покритие, с което се постига изравняване на стените и таваните, за да е обработката им с друг вид материал като крайна фаза възможна.
Шпакловането е услуга, която е подходяща и за тавани, което ѝ придава още по-голяма функционалност от гледна точка на нейното приложение като вид довършителна дейност. Осигурява отлично сцепление при облепянето на стените с тапети, а самото нанасяне на шпакловката се прави на няколко етапа – подготовка на повърхността с помощта на грунд, приготвяне на шпакловъчната смес, нанасяне на първи слой, подравняване, а след това полагане и на втория слой, финално изравняване и полиране. Накрая се извършва боядисване.

Какви видове има

Шпакловката за стени и тавани бива няколко вида – гипсова, циментова и фина. Ето и какви са техните специфики, с които всеки е добре да бъде запознат, преди да заложи на някои от възможните варианти:

Гипсова шпакловка

Отличава се с голяма издръжливост и здравина. Мазилката се полага по време на крайните етапи от довършителни ремонтни дейности и е предхождаща боядисването на стените и таваните стъпка. В някои случаи материалът успешно абсорбира влагата и допринася за повишаването на комфорта в помещението;

Циментова шпакловка

Отново много добро решение, което можем да отнесем към практичните материали с добро представяне в дългосрочен план. Отличен вариант преди боядисване, който е приложим най-вече за пространства с висока влажност. Сместа е на основата на цимент, както се подразбира от нейното име, в допълнение с пясък и вода;

Фина шпакловка

Прилага се при стени и тавани, които вече са били измазани, като характерното за този вид шпакловане е нейната високоефективност при премахването на естетически дефекти и постигането на много добра гладкост на повърхността.

Шпакловката за стени и тавани бива няколко вида – гипсова, циментова и фина. Ето и какви са техните специфики, с които всеки е добре да бъде запознат, преди да заложи на някои от възможните варианти:
Шпакловането на стените и таваните е неотменим ангажимент на всеки майстор, който би искал да си свърши работата безупречно. Доверете се на фирма Хидро Старт и не допускайте компромиси в хода на жилищния ремонт.

На кой етап се прави боядисването

Боядисването е следващата логична стъпка след шпакловането.

То отново предизвиква собствениците на имоти да действат последователно, но най-вече с оглед на вече свършената до момента работа. 

Освен за избора на подходящи цветове и текстури, е нужно да обмислите и идеята да се доверите на професионалистите, които ще нанесат последния слой върху стените и таваните по възможно най-качествения и естетически издържан начин

Пълен списък с вътрешни ремонти

Хидро старт

Обадете ни се още сега