Гипсокартон

Сухото строителство включва множество аспекти в своето изначално значение, а поставянето на гипсокартон като вид материал за изграждането на конструкции е стандартен подход по време на ремонтните дейности. Много от добре познатите ни довършителни работи е желателно да бъдат проведени изцяло под ръководството на квалифицирани майстори със солидна практика, изпълняваща ролята на гаранция за перфектното изпълнение на поставените задачи.

Монтажът на гипсокартон върху стени и тавани е масова практика, която ние от фирма Хидро Старт в град София развиваме успешно и то на фона на достъпни цени. Успеваемостта при подобни ремонтни дейности лежат на високия професионализъм и коректния подход, на който екипа ни залага много, а това си личи от безупречните резултати, постигнати в хода на всички видове ремонти, за които клиентите ни биха могли да ни ангажират.

Какво представлява гипсокартонът

Надали има някой, който да не е чувал за този вид материал, масово използван в модерното строителство. Представлява плоскост, изработена от два слоя хартия, между които има гипс, като гипсокартонът бива няколко по-основни вида, различаващи се помежду си по своите технически характеристики, област на приложение и монтаж. Използва се за поставянето на окачени тавани, прегради за стени и много още други конструктивни елементи, използвани в строителството.

Доверете се на Хидро Старт!

Какви видове има

Преди да пристъпите към поставянето на гипсокартонени плоскости за стени или тавани, е добре неговият монтаж да бъде предхождан от детайлно запознаване с наличните разновидности на този вид материал. Ето какви са те:

E
Обикновени плоскости – намират приложение в закрити помещения, където няма влага и не се изисква специализирано решение;
E
Влагоустойви плоскости за таван и стени – подходящи са за монтаж в зони с повишена влажност, като например кухни и бани. Обикновено са зелени на цвят и са сред най-търсените решения за стаи, където е налице необходимост от подобни строителни материали;
E
Пожароустойчиви – този вид гипсокартони за стени и таван се използват за зони, където рискът от пожар е повишен, а вземането на допълнителни мерки за безопасност наложителни.

Поставянето на гипсокартонени плоскости за таван и стени е задължително в много от случаите, в които се търси висока практичност в комбинация с висока издръжливост и отлично представяне в технологичен план. Целта на този вид монтаж е постигането на желаното естетическо оформление, но и не само. Често пъти, в основата на поставянето на гипсокартон стои необходимостта от още повече функционалност, която ще приветства обитателите на имота да използват помещението както намерят за добре, но най-важното – по предназначение. Ако не искате да развалите направеното заради ВиК проблем, то вижте откриване на течове с камера.

Къде намира приложение

Изграждането на тавани и преградни стени е най-честата причина да закупим гипсокартон с конкретни характеристики като топлопроводимост, пожароустойчивост размери и тегло. Той изненадва потребителите със своите разнообразни форми и възможности за адекватен монтаж, който да доведе до желаните резултати.

Поставянето на подобен материал придава завършен вид на интериора и там, където той е позициониран – на стената около телевизора, на тавана в комбинация с вградени лампи и навсякъде другаде, където неговото присъствие и монтаж би могло да окаже положителен ефект върху цялостната обстановка. Добър вариант е и след къртене, като например при поставянето на водомер дистанционно отчитане.

Защо да се доверите на майсторите от Хидро Старт за неговото поставяне

 

Качествата на гипсокартона са десетки. Материалът се отличава с дълговечност, екологичност, пожароустойчивост и влагоустойчивост. Това го прави лесно решение дори при сложни проекти, като монтажът му на тавана или поставянето на стената трябва да бъде извършен от квалифицирани специалисти, каквито ние от фирма Хидро Старт смеем да твърдим, че сме. Можем да предложим качествено изпълнение на поставените задачи, разнообразие от строително-ремонтни услуги и напълно достъпни цени, каквито ще направят реализирането на интериорните начинания възможно

Пълен списък с вътрешни ремонти

Хидро старт

Обадете ни се още сега