Монтаж на радиатор

Монтажът на радиатор е препоръчителен, особено когато искате оптимална топлина в дома си и по-ниски сметки за ток

Отоплението през зимните месеци е въпрос, който вълнува всички ни. Съществуват няколко начини да се справите със студа и да направите дома си комфортен и приятен за обитаване. Най-честият е поставянето на климатик във всяка една стая от дома, но това е свързано с големи разходи за електроенергия, а някои хора дори изпитват и непоносимост към подобен вид уреди. Непрестанният приток на топла струя въздух не винаги се отразява благоприятното на човешкото здраве, затова да се замислите за монтаж на радиатор е препоръчително, особено когато искате оптимална топлина в дома си и по-ниски сметки за ток!

 

Какъв радиатор е добре да си вземете и как да го монтирате с подръчни средства? А препоръчително ли е изобщо това?

топлина-в-дома-от-радиатор

Най-разпространените радиатори са алуминиевите, които обичайно се монтират под прозорците. Те постигат оптимална топлина през зимата в жилището и не са големи консуматори на електроенергия. Доста хора вече се замислят дали да не се отопляват само и единствено с подобен вид електроуред, тъй като предимствата му са неоспорими, а и работата с него е лесна. Не е и случайно, че радиаторите се монтират под прозорците, тъй като именно това място от стаята е най-големият консуматор на топлина. Поставен на такова място, радиаторът предотвратява риска от конденз, също както и възпрепятства загубата на топлина в стаята.

Съществуват няколко начина за свързване на радиатор. От това какъв точно вид е той, зависи и доколко ефикасно ще е отоплението в дома Ви. Препоръчаме на нашите клиенти да заложат на свързването „на кръст“, което представлява следното: топлата вода се подава отгоре, а студената отдолу (изхода). Има и други начини за да направите инсталацията, но резултатите няма да са оптималните, а загубата на топлина ще е от 20% до 50%. Екипът ни от ВиК фирмата София ще Ви посъветва как точно да обособите отделните радиатори в дома си, също както и кой би бил най-оптималният начин за свързването им.

r

Не Ви съветваме да струпвате отделните отоплителни тела на едно място.

Така ще се увеличат разходите за монтаж, също както и броят на кранчетата, термостатичните глави, вентили, дължината на тръбите и др. Това е свързано с доста повече разходи за Ваша сметка, а работата на техника се увеличава драстично.

Обадете се на Хидро Старт и нека ние разрешим въпросите с топлината в дома Ви!

В някакъв момент, би могло да Ви се наложи и ремонт на радиатор.

Дори и да имате вече работещ такъв, е напълно възможно той да се развали и да Ви се наложи да извикате майстор, който да отстрани повредата възможно най-бързо. Тъй като през зимата е важно да се отопляваме 24 часа в денонощието, една такава повреда би нарушила драстично комфорта Ви и да Ви накара да потърсите майстор по спешност. От Хидро Старт сме наясно с дискомфорта, който един развален алуминиев, или чугунен радиатор би могъл да Ви причини. Знаем и колко спешно се нуждаете той да бъде поправен, а ние можем да Ви предложим именно това –спешна и адекватна намеса при повреда на подобно отоплително тяло!

Освен ремонт, можем да Ви предложим и смяна на радиатор. В състояние сме да преместим този, който вече имате в дома си, също както и да удължим, или скъсим радиаторните връзки при нужда. Част от гамата услуги, които предлагаме е подмяната на термо вентили, глидери и кранове, без значение вида на радиатора – чугунен, или алуминиев. Също така, е възможно радиаторът Ви да протече, което изисква бърза намеса от страна на опитен ВиК майстор в София. От Хидро Старт можем да Ви се притечем на помощ, когато имате нужда от ремонт на радиатора си, също както и от неговата смяна, или преместване. Тези дейности изискват прецизни дейности и висока информираност, за да се постигнат желаните резултати и за да не се усложни ситуацията още повече. Ние можем да извършим професионален монтаж на лира, също както и да премахнем теч по отоплителната инсталация, смяна на водомер или щрангове. Обадете ни се!

Можете да се възползвате от нашите услуги по време на всеки един сезон от годината.

Когато решите, че е време да смените съществуващия си радиатор, отбележете че на първо място трябва да бъде източена водата от системата и след това да се пристъпи към останалите действия. След това, инсталацията отново трябва да бъде напълнена с вода, а после да се пусне обратно в работен режим. Всички тези дейности по отоплителната мрежа изискват опит и квалификация от страна на лицето, което се е заело с тази трудоемка дейност.

Ние от Хидро Старт разполагаме с опитни специалисти

които ще извършат ремонта, или смяната на радиатор безпроблемно, професионално и без забележки. Домът Ви през зимата ще се превърне в комфортно място, в което да релаксирате на воля, без да Ви се налага да се навличате с купища дрехи, а температурата в стаите така и да не достигне оптималния си праг. Поддръжката и качественият монтаж на радиатори са много важна част за това да се насладите на топлина и уют през зимата, също както и за да не се занимавате с излишни проблеми, възникнали от инсталацията. Обадете се на Хидро Старт и нека ние разрешим въпросите с топлината в дома Ви!

Аварийни ситуации

Екипът ни се отзовава и в аварийни ремонти – ситуации, когато радиаторът е протекъл, а навън е студено и имате нужда от спешен ремонт. С едно позвъняване ще решите този неприятен проблем, а ние ще Ви окажем адекватна и своевременна подкрепа. Когато имате нужда от поставяне на радиатор, или пък да бъде извършен качествен ремонт на вече съществуващ такъв, потърсете екипа ни и ни се доверете по който и да е въпрос, свързан с радиаторите у дома Ви, или пък с Вик инсталацията, която е обект на периодична поддръжка от страна на специалист. Нека ние бъдем Вашият специалист!

Монтиране на радиатор

За да бъде извършено монтиране на радиатор и то в съответствие с всички стандарти, се доверете на екипа от Хидро Старт и се насладете на добрите резултати. Зимите за Вас ще бъдат по-топли от всякога, а проблемите с инсталацията ще останат в миналото. Ние работим качествено и прецизно, използвайки широк набор от професионални инструменти, също както и разчитаме на опитния си екип за всякакви въпроси.

Ние ще поемем нещата в свои ръце и ще Ви накараме да останете по-удовлетворени от всякога!

Още наши ВиК услуги София

Какви още услуги, бихте могли да откриете при нас?

Монтаж и ремонт на мивка

Монтаж, ремонт и подмяна на мивки на достъпни цени в град София .

Монтаж на тоалетна

още нещо, с което предполагаме сте предвидили в процеса на ремонт.

Подмяна на бойлер

Част от преустройството на банята е и подмяната на бойлера.

Монтиране на биде

Замисляли ли сте някога, дали да монтирате биде към тоалетната си чиния?

Пълен списък с ВИК услуги

Хидро старт

Обадете ни се още сега