Монтаж на радиатор

Монтажът на радиатор е препоръчителен, ако искате оптимална топлина в дома си и по-ниски сметки за ток

Отоплението през зимните месеци е въпрос, който вълнува всички ни. Съществуват няколко начина да се справите със студа и да направите дома си комфортен и приятен за обитаване. Най-честият е поставянето на климатик във всяка една стая в жилището, но това е свързано и с големи разходи за електроенергия. Някои хора дори изпитват и непоносимост към подобен вид техника, защото непрестанният приток на топла струя въздух не винаги се отразява благоприятното на човешкото здраве. Това е една от причините да се замислите за монтаж на радиатор, с който ще постигнете оптимална топлина в дома си и по-ниски сметки за ток!

 

Какъв радиатор е добре да си вземете и препоръчително ли е да го монтирате с подръчни средства

топлина-в-дома-от-радиатор

Най-разпространените радиатори са алуминиевите, които обичайно се монтират под прозорците. Те постигат оптимална топлина през зимата и не са сериозни консуматори на електроенергия. Доста хора вече се замислят дали да не се отопляват само и единствено с подобен вид електроуред, тъй като предимствата му са неоспорими, а и работата с него е лесна. Не е случайно, че радиаторите се монтират под прозорците, тъй като именно това място от стаята се свърза с най-голямо разхищение на топлина. Поставен на такова място, радиаторът предотвратява риска от конденз и възпрепятства топлинните загуби в стаята.

Съществуват няколко начина за свързване на радиатора, а от вида му зависи доколко ефикасно ще е отоплението в дома ви. Препоръчаме на нашите клиенти да заложат на свързването „на кръст“, което представлява следното: топлата вода се подава отгоре, а студената отдолу (изхода). Има и други начини за да направите инсталацията, но резултатите няма да са оптималните, а загубата на топлина ще е от 20% до 50%. Екипът ни от ВиК фирмата София ще ви посъветва как точно да обособите отделните радиатори в дома си и кой би бил най-оптималният начин за свързването им. Като допълнение ви съветваме да погледнете и поставяне на електронен водомер.

r

Не ви съветваме да струпвате отделните отоплителни тела на едно място

Така ще се увеличат разходите за монтаж и броят на кранчетата, термостатичните глави, вентилите, дължината на тръбите и др. Това е свързано и с доста повече разходи за ваша сметка, а работата на техника се увеличава драстично.

Обадете се на Хидро Старт и нека ние разрешим въпросите с топлината в дома Ви!

Възможно е да се наложи и ремонт на радиатор

Дори и вече да имате работещ такъв, е напълно възможно той да се развали и да ви се наложи да извикате майстор, който да отстрани повредата възможно най-бързо. Тъй като през зимата е важно да се отопляваме 24 часа в денонощието, една такава повреда би нарушила драстично комфорта ви, което ще ви накара да потърсите майстор по спешност. От Хидро Старт сме наясно с дискомфорта, който един развален алуминиев или чугунен радиатор би могъл да ви причини. Знаем и колко спешно се нуждаете той да бъде поправен, а ние можем да предложим именно това – спешна и адекватна намеса при повреда на подобно отоплително тяло!

Освен ремонт, можем да извършим за вас и смяна на радиатор. В състояние сме да преместим този, който вече имате в дома си и да удължим или скъсим радиаторните връзки при нужда. Част от гамата услуги, които предлагаме, е подмяната на термо вентили, глидери и кранове, без значение вида на радиатора – чугунен или алуминиев. Също така е възможно и радиаторът ви да протече, което изисква бърза намеса от страна на опитен ВиК майстор в София. От Хидро Старт ще се притечем на помощ, когато имате нужда от ремонт на радиатора си, както и от неговата смяна или преместване. Тези дейности изискват прецизна работа и висока информираност, за да се постигнат желаните резултати и за да не се усложни ситуацията още повече. Ние можем да извършим професионален монтаж на лира и да открием теч без къртене по отоплителната инсталация, смяна на водомер или щрангове. Обадете ни се!

Можете да се възползвате от нашите услуги по време на всеки един сезон от годината

Когато решите, че е време да смените съществуващия си радиатор, отбележете, че на първо място трябва да бъде източена водата от системата и след това да се пристъпи към останалите действия. Впоследствие инсталацията отново трябва да бъде напълнена с вода, за да се пусне обратно в работен режим. Всички тези дейности по отоплителната мрежа изискват опит и висока квалификация от страна на лицето, което се е заело с тази трудоемка дейност.

Ние от Хидро Старт разполагаме с опитни специалисти

Те ще извършат ремонта или смяната на радиатора безпроблемно, професионално и без забележки. Домът ви през зимата ще се превърне в комфортно място, в което да релаксирате на воля, без да ви се налага да се навличате с купища дрехи, а междувременно температурата в стаите така и да не достига оптималния си праг. Поддръжката и качественият монтаж на радиаторите са много важна предпоставка за това да се насладите на топлина и уют през зимата, а и за да не се занимавате с излишни проблеми в резултат на инсталацията. Обадете се на Хидро Старт и нека ние разрешим въпросите с топлината в дома ви!

Аварийни ситуации

Екипът ни се отзовава и за аварийни ремонти – ситуации, когато радиаторът е протекъл, а навън е студено и имате нужда от спешна намеса. С едно позвъняване ще решите този неприятен проблем, а ние ще ви окажем адекватна и своевременна подкрепа. Когато имате нужда от поставяне на радиатор или искате да бъде извършен качествен ремонт на вече съществуващ такъв, потърсете екипа ни и ни се доверете по който и да е въпрос, свързан с радиаторите в дома ви. Можем дасъдействаме и за Вик инсталацията, която е също обект на периодична поддръжка от страна на специалистите. Нека ние бъдем вашият доверен партньор в организирането на домаксинството!

Монтиране на радиатор

За да бъде извършено монтиране на радиатор в съответствие с всички стандарти, се доверете на екипа от Хидро Старт и се насладете на добрите резултати. Зимите за вас ще бъдат по-топли отвсякога, а проблемите с инсталацията ще останат в миналото. Ние работим качествено и прецизно, използвайки широк набор от професионални инструменти, както и разчитаме на опитния си екип за всякакви технически дейности.

Ние ще поемем нещата в свои ръце и ще ви накараме да останете доволни от нашата намеса!

Още наши ВиК услуги София

Какви други услуги бихте могли да откриете при нас?

Монтаж и ремонт на мивка

Монтаж, ремонт и подмяна на мивки на достъпни цени в град София.

Монтаж на тоалетна

Още нещо, което предполагаме сте планирали по време на ремонта.

Подмяна на бойлер

Част от преустройството на банята е и подмяната на бойлера.

Монтиране на биде

Замисляли ли сте някога дали да монтирате биде към тоалетната си чиния?

Пълен списък с ВИК услуги

Хидро старт

Обадете ни се още сега