Смяна на щрангове

Потърсете ни ако искате да наемете фирма, която да извърши ремонт на щранг.

Водопроводните щрангове са съставени най-често от 3бр. тръби. Студена, топла и циркулационна вода. В жилищния блок щранговете се делят на два вида – Хоризонтални щрангове (най-често в мазето) и вертикални щрангове в жилищните апартаменти.

Във фирма Хидро-старт, работим с марка тръби и фитинги както и кранове – FV-PLAST, STABI, FASER, произведени в Чехия .

За последните 10 години нямаме нито една рекламация на тръби и фитинги, както и нито един кран, който да не работи. Точните цени се определят след оглед на място.

Подмяна на хоризонтални щрангове в мазе включва:

Демонтаж

демонтаж на старите тръби

Укрепване

стабилно укрепване на тръбите

Нови полипропиленови тръби

монтаж на нови полипропиленови тръби – STABI с алуминиева вложка или FASER с вложка от фибростъкло за топла и циркулационна вода, ПН 16 за студена вода

Топлоизолация

поставяне на топлоизолация

Почистване и извозване

почистване и извозване на отпадъците от ремонта.

Нови сферични кранове

монтаж на нови сферични кранове на всяко отклонение

Проба на системата

осъществяване на задължителната проба на системата.

Подмяна на вертикалните щрангове в жилищни апартаменти включва:

Демонтаж

Демонтаж на старите тръби (При демонтажа на старите тръби задължително се разпломбират водомерите. След ремонта пломбираме водомерите ако не са по-стари от 10 години.)

Монтаж

монтаж на нови полипропиленови тръби- STABI с алуминиева вложка или FASER с вложка от фибростъкло за топла и циркулационна вода, ПН 16 за студена вода

Монтаж на сферични кранове

монтаж на сферични кранове преди водомерите

Нов щуцер и холендрова гайка

Монтаж на нов щуцер и холендрова гайка преди водомерите

Укрепване

укрепване на тръбите със метални скоби (освен на места където това е технически невъзможно)

Почистване и извозване

почистване и извозване на отпадъците от ремонта;

Задължителна проба

осъществяване на задължителната проба на системата.

Ежедневието може да Ви срещне с много неочаквани ситуации, някои от които да Ви се сторят дори и истинско предизвикателство. Най-често, ремонтът на жилището и всички свързани с него дейности, са и едни от най-трудните казуси, с които бихте могли да се сблъскате. В хода на ремонтните дейности, е възможно да се появят непредвидени моменти и такива, които определено не сте планирали преди да стартирате каквото и да е. Например, не е изключено да Ви се наложи да правите монтаж на щранг, което е доста трудна задача, а мнозина от Вас навярно дори не знаят какво всъщност представлява това съоръжение. 

Всъщност, то е основата на всяка водопроводна система и затова е много важно да бъде обект на чести профилактики, също както и при нужда, да бъде сменено с ново.

От Хидро Старт вярваме, че всеки дом трябва да бъде редовно ремонтиран, а водопроводната система добре поддържана. Освен, че можете да ни се обадите, когато имате нужда от монтаж на водомер, бихте могли да ни потърсите и когато искате да наемете фирма, която да извърши ремонт на щранг.

Предоставяме комплексни услуги, основани на богат опит и висок професионализъм.

Всеки един от клиентите ни е ценен за нас, а ние от своя страна се стараем да бъдем перфектни във всяка една ситуация!

Щранговете се делят на два вида: хоризонтални и вертикални. Всеки един от двата вида изпълняватважна роля за правилното функциониране на ВиК инсталацията. Те не са взаимнозаменяеми, поради различните им функции и специфика. Не могат да функционират поотделно, затова е добре когато се прави подмяна на единия вид, да се направи такава и на другия. Хоризонталният щранг се състои от три тръби, като първата е предназначена за преминаването на топлата вода, втората за студената, а третата за предоставянето на циркулация. Местоположението на тръбите е най-често в подземните части на сградата, но това също не е задължително. Монтажът на този вид щрангове се извършва по хоризонтален начин, както се и подразбира от името. Бихте могли да ги видите, слизайки в мазето и поглеждайки към таван, но както вече казахме, не е задължително те да са разположени именно там. Основната им роля е да осигуряват достъпа на вода към сградата, затова е много важно щранговете да бъдат в изправност и да функционират правилно. В противен случай е възможно отчитането на изразходена вода в отделните жилища да не е акуратно, или пък още по-лошо – водата да не е достатъчно чиста!

Вертикалният щранг от своя страна представлява продължението на хоризонталния. Неговата роля е да отведе водата до крайния потребител, като отново се състои от три тръби, доставящи топлата и студената вода, също както и осигуряват циркулацията. Монтажът им е вертикален, но при тях отговорността за поддръжката им е на собственика на дадения имот. При хоризонталния щранг, поддръжката се извършва от всички жители на сградата, т.е. е колективна.

Имаме повече от 10 години опит в ВИК услугите в гр. София, който от своя страна се явява и една сто процентова гаранция, че ще свършим работата си повече от добре, а вашите отзиви и препоръки са нашата най – добра реклама!

Своевременна смяна на щрангове е нужна, когато тръбите се износят,

а по тях има също така и натрупан варовик, който е причината за стесняването на тръбите. Това от своя страна води до по-бавното стигане на водата до домакинствата, а в много случаи тя не е и достатъчно чиста. От Хидро Старт съветваме всички наши настоящи и бъдещи клиенти да обърнат специално внимание на водопроводната система и на наличните щрангове. 

При нужда, ние ще Ви окажем адекватна и бърза намеса, а положителните резултати няма да закъснеят. Смяната на щрангове включва няколко неща, някои от които са следните: демонтаж на стари тръби; укрепване на нови тръби, монтаж на нови тръби; смяна на спирателен кран и извозване на отпадъците. Много е важно да се знае, че само квалифицирани и опитни лица са в състояние да извършат всички тези дейности и то по професионален начин. Ако Вие като собственик на имот нямате никакви познания в областта, не се наемайте с това начинание, защото няма да постигнете добри резултати, а дори можете да нанесете и допълнителни щети по водопроводната система. Оставете всичко това на нас и изпратете Вашето запитване още днес. Екипът ни ще се свърже с Вас, ще дойде на място и ще Ви предостави план за действие. В случай, че се колебаете и искате да получите някои разяснения, не се колебайте да отправите своите въпроси и да ги обсъдите с нас!

Смяната на спирателния кран е също много важна част от монтажа и демонтажа на щрангове. Тя трябва да бъде извършена отново от специализирана Вик фирма, която да е запозната с материята. От Хидро Старт предоставяме на клиентите си такава услуга, като тя може да бъде приложима както за административни сгради, така и за частни имоти.

Съветваме Ви да не се опитвате да направите това сами, а да се доверите на Хидро Старт. Единственото, което зависи изцяло от Вас е осигуряването на достъп до мястото, в което се намира спирателния кран. Останалото оставете на нас!

Още наши ВиК услуги София

Какви още услуги, бихте могли да откриете при нас?

Монтаж и ремонт на мивка

Монтаж, ремонт и подмяна на мивки на достъпни цени в град София .

Монтаж на тоалетна

още нещо, с което предполагаме сте предвидили в процеса на ремонт.

Подмяна на бойлер

Част от преустройството на банята е и подмяната на бойлера.

Монтиране на биде

Замисляли ли сте някога, дали да монтирате биде към тоалетната си чиния?

Пълен списък с ВИК услуги

Хидро старт

Обадете ни се още сега