Смяна на щрангове

Потърсете ни ако искате да наемете фирма, която да извърши ремонт на щранг.

Водопроводните щрангове са съставени най-често от 3бр. тръби. Студена, топла и циркулационна вода. В жилищния блок щранговете се делят на два вида – Хоризонтални щрангове (най-често в мазето) и вертикални щрангове в жилищните апартаменти.

Във фирма Хидро-старт, работим с марка тръби и фитинги както и кранове – FV-PLAST, STABI, FASER, произведени в Чехия .

За последните 10 години нямаме нито една рекламация на тръби и фитинги, както и нито един кран, който да не работи. Точните цени се определят след оглед на място.

Подмяна на хоризонтални щрангове в мазе включва:

Демонтаж

демонтаж на старите тръби

Укрепване

стабилно укрепване на тръбите

Нови полипропиленови тръби

монтаж на нови полипропиленови тръби – STABI с алуминиева вложка или FASER с вложка от фибростъкло за топла и циркулационна вода, ПН 16 за студена вода

Топлоизолация

поставяне на топлоизолация

Почистване и извозване

почистване и извозване на отпадъците от ремонта.

Нови сферични кранове

монтаж на нови сферични кранове на всяко отклонение

Проба на системата

осъществяване на задължителната проба на системата.

Подмяна на вертикалните щрангове в жилищни апартаменти включва:

Демонтаж

Демонтаж на старите тръби (При демонтажа на старите тръби задължително се разпломбират водомерите. След ремонта пломбираме водомерите ако не са по-стари от 10 години.)

Монтаж

монтаж на нови полипропиленови тръби- STABI с алуминиева вложка или FASER с вложка от фибростъкло за топла и циркулационна вода, ПН 16 за студена вода

Монтаж на сферични кранове

монтаж на сферични кранове преди водомерите

Нов щуцер и холендрова гайка

Монтаж на нов щуцер и холендрова гайка преди водомерите

Укрепване

укрепване на тръбите със метални скоби (освен на места където това е технически невъзможно)

Почистване и извозване

почистване и извозване на отпадъците от ремонта;

Задължителна проба

осъществяване на задължителната проба на системата.

Ежедневието може да Ви срещне с много неочаквани ситуации, някои от които да Ви се сторят дори и истинско предизвикателство. Най-често, ремонтът на жилището и всички свързани с него дейности, са и едни от най-трудните казуси, с които бихте могли да се сблъскате. В хода на ремонтните дейности, е възможно да се появят непредвидени моменти и такива, които определено не сте планирали преди да стартирате каквото и да е. Например, не е изключено да Ви се наложи да правите монтаж на щранг, което е доста трудна задача, а мнозина от Вас навярно дори не знаят какво всъщност представлява това съоръжение. 

Всъщност, то е основата на всяка водопроводна система и затова е много важно да бъде обект на чести профилактики, също както и при нужда, да бъде сменено с ново.

От Хидро Старт вярваме, че всеки дом трябва да бъде редовно ремонтиран, а водопроводната система добре поддържана. Освен, че можете да ни се обадите, когато имате нужда от монтаж на водомер, бихте могли да ни потърсите и когато искате да наемете фирма, която да извърши ремонт на щранг.

Предоставяме комплексни услуги, основани на богат опит и висок професионализъм.

Всеки един от клиентите ни е ценен за нас, а ние от своя страна се стараем да бъдем перфектни във всяка една ситуация!

Щранговете се делят на два вида: хоризонтални и вертикални. Всеки един от двата вида изпълняватважна роля за правилното функциониране на ВиК инсталацията. Те не са взаимнозаменяеми, поради различните им функции и специфика. Не могат да функционират поотделно, затова е добре когато се прави подмяна на единия вид, да се направи такава и на другия. Хоризонталният щранг се състои от три тръби, като първата е предназначена за преминаването на топлата вода, втората за студената, а третата за предоставянето на циркулация. Местоположението на тръбите е най-често в подземните части на сградата, но това също не е задължително. Монтажът на този вид щрангове се извършва по хоризонтален начин, както се и подразбира от името. Бихте могли да ги видите, слизайки в мазето и поглеждайки към таван, но както вече казахме, не е задължително те да са разположени именно там. Основната им роля е да осигуряват достъпа на вода към сградата, затова е много важно щранговете да бъдат в изправност и да функционират правилно. В противен случай е възможно отчитането на изразходена вода в отделните жилища да не е акуратно, или пък още по-лошо – водата да не е достатъчно чиста!

Вертикалният щранг от своя страна представлява продължението на хоризонталния. Неговата роля е да отведе водата до крайния потребител, като отново се състои от три тръби, доставящи топлата и студената вода, също както и осигуряват циркулацията. Монтажът им е вертикален, но при тях отговорността за поддръжката им е на собственика на дадения имот. При хоризонталния щранг, поддръжката се извършва от всички жители на сградата, т.е. е колективна.

Имаме повече от 10 години опит в ВИК услугите в гр. София, който от своя страна се явява и една сто процентова гаранция, че ще свършим работата си повече от добре, а вашите отзиви и препоръки са нашата най – добра реклама!

Своевременна смяна на щрангове е нужна, когато тръбите се износят,

а по тях има също така и натрупан варовик, който е причината за стесняването на тръбите. Това от своя страна води до по-бавното стигане на водата до домакинствата, а в много случаи тя не е и достатъчно чиста. От Хидро Старт съветваме всички наши настоящи и бъдещи клиенти да обърнат специално внимание на водопроводната система и на наличните щрангове. 

При нужда, ние ще Ви окажем адекватна и бърза намеса, а положителните резултати няма да закъснеят. Смяната на щрангове включва няколко неща, някои от които са следните: демонтаж на стари тръби; укрепване на нови тръби, монтаж на нови тръби; смяна на спирателен кран и извозване на отпадъците. Много е важно да се знае, че само квалифицирани и опитни лица са в състояние да извършат всички тези дейности и то по професионален начин. Ако Вие като собственик на имот нямате никакви познания в областта, не се наемайте с това начинание, защото няма да постигнете добри резултати, а дори можете да нанесете и допълнителни щети по водопроводната система. Оставете всичко това на нас и изпратете Вашето запитване още днес. Екипът ни ще се свърже с Вас, ще дойде на място и ще Ви предостави план за действие. В случай, че се колебаете и искате да получите някои разяснения, не се колебайте да отправите своите въпроси и да ги обсъдите с нас!

Смяната на спирателния кран е също много важна част от монтажа и демонтажа на щрангове. Тя трябва да бъде извършена отново от специализирана Вик фирма, която да е запозната с материята. От Хидро Старт предоставяме на клиентите си такава услуга, като тя може да бъде приложима както за административни сгради, така и за частни имоти.

Съветваме Ви да не се опитвате да направите това сами, а да се доверите на Хидро Старт. Единственото, което зависи изцяло от Вас е осигуряването на достъп до мястото, в което се намира спирателния кран. Останалото оставете на нас!

Още наши услуги

Какви още услуги, бихте могли да откриете при нас?

Монтаж и ремонт на мивка

Монтаж, ремонт и подмяна на мивки на достъпни цени в град София .

Монтаж на тоалетна

още нещо, с което предполагаме сте предвидили в процеса на ремонт.

Подмяна на бойлер

Част от преустройството на банята е и подмяната на бойлера.

Монтиране на биде

Замисляли ли сте някога, дали да монтирате биде към тоалетната си чиния?

Монтаж на спирателен кран

Изграждане на ВИК инсталация

Изграждане на канализация

Смяна на щрангове

Монтаж на вана

Монтаж на пералня

Откриване на течове

Монтаж на миялна

Монтаж на душ кабина

Смяна на водомери

Отстраняване на течове

Монтаж на радиатори

Пълен списък с ВИК услуги

Хидро старт

Обадете ни се още сега