Два са основните главни елемента в отоплителната система – източника, който ще затопля флуидната течност както и радиаторите, които за разпространител на топлината. И ако за вас решение за уреда е напълно ясен (заложили сте на газов котел, термопомпа, камина на пелети или друго) то идва ред да се заемете с радиаторите, които са необходими за преноса на топлинната енергия. При всички модели радиатори принципа на работа е прост, но що се отнася до това дали ще останем удовлетворени от облика на интериора, в който ще ги инсталираме то със сигурност има доста голямо значение дали ще бъде избран чугунен, стоманен, алуминиев радиатор. Класификацията на радиаторите за отопление се фокусира главно към типа на материала, от който зависи какъв е външния им вид както и това какви са топлоотдаващите свойства. И тъй като на челна позиция именно по тези критерии се нареждат изработените от алуминий то днес ще посветим публикацията си на тях.

За повече топлина и комфорт

Оптималния вариант за качествено, бързо и предоставящо елегантност в интериора отопление безспорно се предлага от моделите алуминиеви радиатори. Комфорта с тези тела е гарантиран, защото още със създаването си в края на миналия век те успяват да покажат, че с качествата си превъзхождат всеки друг предлаган на пазара вариант. Доказателства за това, че алуминиевите радиатори са най-добрите ще изложим в следващите редове като идеята ни е сами да прецените до колко тези иновативни решения биха оставили ярка следа и във вашия интериор.

Проучване сочи, че алуминиев радиатор е модела, който има най-високо ниво на топлоотдаване. Това е модела, който успява да стопли помещение три пъти по-бързо от всяка друга алтернатива, така че сами можете да си направите извода относно енергийната ефективност на отоплителното тяло. Наред с тази си основна качествена особеност ето и останалите положителни качества, които няма как да останат незабелязани и подминати от потребителите, които търсят най-добрата инвестиция:

  • Перфектен външен вид

Пазара предлага както стандартни глидери така и дизайнерски решения, които определено допринасят за привлекателния облик на пространството;

  • Гъвкавост и ковкост на материала

Позволява да бъдат изработвани радиатори от алуминий в различни форми и размери – лири, глидери и други;

  • Лекота

Няма друг лек метал, който да се конкурира с алуминия. Това е удивително свойство, което го прави толкова приложим в изработката на отоплителни тела, дограма, парапети и други елементи, които не натоварват конструкцията на сградата с излишен товар;

  • Икономични

Предвид това, че са с висок процент на топлоотдаване спрямо други тела има смисъл от това да се фиксират като едни от най-ефективните и икономични решения, които да използвате в дома си;

  • Съвършена здравина

Това са единствените радиатори, които не корозират, независимо от химичния състав на топлоносителя. Циркулиращия нагорещен флуид съдържа различни субстанции, което на практика води до увреждане на тръбите и води до корозия. Този процес при алуминиевите радиатори е невъзможен, тъй като се образува оксиден филм върху стените на метала, който не позволява неговото увреждане.

Наред с множеството положителни качества, които изложихме няма да пропуснем и някои не толкова благоприятни моменти, които касаят телата от алуминий. Поради начина на свързване на глидерите е възможно при неправилен монтаж да се появи теч. Освен това се оказва сериозна предпоставка и влизането на въздух в системата, което да изисква нейното периодично обезвъздушаване. Не на последно място ще се фокусираме и върху факта, че не са много удачни тези радиатори за инсталации в многоетажни домове, поради това, че тези радиатори не са много устойчиви на високо налягане.

Ако обаче трябва да обобщим и да дадем окончателен отговор ЗА или ПРОТИВ е масовия потребител спрямо алуминиевите радиатори то определено над 80 % от потенциалните купувачи биха ги предпочели, тъй като това са енергийно ефективни и икономични решения с иновативен, елегантен и адаптивен дизайн.

Ако сте се решили на радиатор, вижте нашата услуга монтаж на радиатори в град София