Машините и инструментите, които ежедневно се използват в различни цехове и работилници наистина са страшно много. Несъмнено това, което е решаващо за коректната работа и бързото провеждане на ремонтните мероприятия е свързано с развиване и завиване на гайки и винтове. А с ръчни инструменти е много трудно да се постигне каквато и да било производителност, тъй като е необходимо да се уточни правилно приложимия инструмент както и да се вложат не малко усилия за това да се проведе конкретното мероприятие. Използването на професионални гайковерти е аналогично на употребата на винтоверти като тук акцента на третиране са не винтовете, а гайките. Ще ви представим основните насоки за това как да изберете професионален гайковерт както и това къде този електрически или акумулаторен уред намира широко приложение.

Преимущества на употребата на професионален гайковерт

Казват, че гайковерта е роднина по права линия на винтоверта. Реално тяхната задача е свързана с това да третират крепежните елементи съобразно това дали е необходимо завиване или развиване на крепежите. Гайковертите са уреди, които ефективно заместват необходимостта от това да се използват ръчни гаечни ключове. Както знаете това са едни от най-масово разпространените ръчни инструменти, за които казват, че са нужни във всяка хоби или професионална работилница. Особеното в определени ситуации е това, че е необходимо да се приложат по-сериозни средства, тъй като гайките които е необходимо да бъдат развити са корозирали и с ръчен гаечен ключ е почти невъзможно. Намесата на професионален електрически инструмент в този случай се оказва напълно необходимо поради това, че така много лесно и бързо успявате да намерите правилния подход към коректното и адекватно решение за проведените ремонтни мероприятия.

Особеното при покупката на гайковерти е това да се избере такъв вариант, който напълно да отговори на вашите професионални потребности. Въпрос на индивидуални изискания е да се фокусирате върху продукт, който:

 • Е оптимално производителен;
 • Лесен за настройване на работния режим;
 • Ергономичен и елегантен като дизайн, допринасящ за лесното и правилно приложение;
 • Удобство и спестяване на време;
 • Подбор на марка, която е утвърдена и може да гарантира не само качествено изпълнение на задачите, но същевременно с това и дългогодишно ползване без каквито и да било дефекти и проблеми.

Приложението на гайковертите

Това са инструменти, които са особено приложими при редица ремонтни сектори като:

 • Производство на мебели;
 • В автосервизи;
 • Сервизи за автомобилни гуми;
 • Ремонтни дейности, които са свързани с монтажни и демонтажни услуги при електроуреди, свързани с техни ремонти и поправки.

Гайковерта както и винтоверта са урди, които е добре да имате в случай, че предпочитате да извършвате сами ремонтните работи по битовите аварии. Обикновено при покупка на гайковерт това, което е необходимо да се вземе предвид са следните основни показатели:

 • Вид на захранването на гайковерта

Вариантите тук са за електрически кабелни или модели с акумулаторна батерия. По-предпочитани са моделите с акумулаторно захранване, тъй като с тяхна помощ сте много по-оперативни и гъвкави. Наред с видовете акумулаторни и електрически с кабел можете да изберете и пневматични гайковерти, които са изключително приоритетни при редица професионални сектори;

 • Мощност

За домашна употреба не ви е нужен свръх мощен уред. Много по-мощните уреди са професионалните, с които оператора може да си осигури бързина и ефективност при работа;

 • Вид на мотора

Тук се различават два типа гайковерти – с четков или безчетков мотор.

В онлайн магазин Ташев Галвинг можете да откриете невероятно ефектни уреди, които са много високо производителни, а освен това са невероятно достъпни като цени. Предлагат се в куфар с пълно оборудване от разнообразни аксесоари, които да спомогнат за вашите професионални или хоби дейности. Преди за направите инвестиция винаги анализирайте предлаганите в търговската мрежа изделия, тъй като често от Ташев Галвинг изненадват клиентите си с разпродажби и изгодни оферти.