Характерно за старите поцинковани тръби, които се наблюдават в почти 70% от сградите е високото ниво на амортизация от дългите години експлоатация. Днес наистина е важно стопаните им да осъзнаят на какви рискове подлагат своето здраве и да предприемат действие по техния ремонт и подмяна. Водата е ресурс, без който живота ни е немислим, а нейното качество е предпоставка за това да се радваме на добро здраве. Но сами можете да прецените дали водата, която тече през корозирали и амортизирани тридесет годишни тръби е с нужните качествени характеристики за консумация от домакинството ви. Разбира се, не само това е главната причина да се пристъпи към търсенето на специалисти по подмяна на вертикални и хоризонтални щрангове. При драстично увеличение на сметките, за консумираната вода вероятната причина са течове, които отново подлежат на вземане на ефективни мерки, които да свързани с ремонт или смяна на тръбите с нови.хидростарт-щрангове

Щранговете са водопроводни детайли, които имат важна роля при изграждането на един водопровод в сградите. Те се делят на два типа – вертикални и хоризонтални. Вертикалните са онези, които отвеждат водата нагоре по етажите, а хоризонталните са тръбите, които водоснабдяват всяко домакинство с чиста питейна вода за битовите им нужди. Амортизацията, износването с годините, спукани тръби и други могат да бъдат причините за наложителната подмяна на щранговете. Обикновено, тъй като хоризонталните са в жилището ни се заемаме първо с техния ремонт. Наемането на специалист е част от качественото и ефективно отстраняване на повредите, а също така и подновяването на тръбите с такива, които са много по-здрави и надеждни от старите поцинковани метални елементи, които влошават многократно качеството на водата, която консумираме.

Хоризонталните щрангове биват от своя страна три вида – за топла, за студена вода, за циркулация. Препоръчително е да не се сменя само един от щранговете, тъй като ефекта няма да е осезаем. Когато се извършва ремонт на банята и специално на хоризонталните водопроводни щрангове е най-добре да се направи цялостна подмяна като по този начин си гарантирате изправност на водопровода у дома, елиминирате течове и щетите, които те нанасят не само на вас, а също така и на съседите Ви. Независимо дали живеете в къща, жилищна кооперация или блок с минимум 24 апартамента във вход то изправността на ВиК системата е от изключително значение за вашите битови навици и нужди. През 21 век течащата вода в дома не  е лукс, а необходимост, но за да ѝ се наслаждаваме наистина е от решаващо значение да поддържаме в изправност щранговете и тръбите, по които тя достига до смесителите.

Поздрави, Хидро Старт София.