Все повече домакинства предпочитат да избягат от шума на големия град и да се усамотят в покрайнините. Покупката на къща в близките на големите градове населени места е не само гарантиране на спокойствие и сигурност, но и  отговорност за това как да поддържате комфорта и идилията в дома. Зимата е сезон, който изисква да се осигури отопление максимално ефективно и икономично, а онези от вас, които вече имат щастието да живеят в къщи знаят колко важен е момента за цялостно и качествено постигане на оптимална температура. Едни от ефективните варианти за отопление на големи пространства, при които няма в близост газификация е залагането на твърдо гориво т.е. на дърва. Изграждането на цялостна система с котел на дърва всъщност се оказва супер рентабилно и ефективно, а на фона на модерните съвременни и доста подобрените решения, които откриваме на пазара определено този способ си заслужава да бъде щателно разгледан.

Видове котли на дърва

Все повече специализирани фирми на нашия пазар предоставят различни опции за алтернативно отопление. Големи еднофамилни къщи и апартаменти наистина имат нужда от качествено и гарантирано като ефективност отопление. Не е опция да се ползват климатици и други уреди, които харчат много ток и сметките, които получавате в края на месеца са повече от главозамайващи. Рентабилността на отоплението с котел на дърва, свързан в система с радиатори, които разпространяват топлината в цялото жилище се оказва наистина предпочитано от много потребители и домакинства. За целта  е важно на първо място да се избере подходящ котел, който да може да гарантира достатъчна мощност за захранване на съответната квадратура.

Представяме няколко доказани модела стоманени котли на дърва от Balkanenergy, с които гарантирано ще останете доволни през студените зимни месеци:

  • BURNiT са висококачествени котли на дърва българско производство. Тяхната устойчивост и здравина ги прави наистина една от марките, която през последните години успя да се утвърди на пазара. Предимствата на тези котли са безспорни, тъй като в зависимост от това каква квадратура е необходимо да захрани се предлагат модели с мощност от 20 до 250kW. Техническите характеристики на тези котли гарантират висока ефективност, а повече от моделите разполагат и с опция за ползване на котела както на дърва така и на пелети;
  • Чешките котли ATMOS са още едно от доказаните решения, които ще откриете в каталога на Balkanenergy. Това са висок клас стоманени котли с безупречно качество и икономична работа. Удоволствието да отоплявате дома си с такива котли безспорно ще се отрази както на рентабилността така и на удобството да контролирате температурата в стаите;
  • За безопасност и надеждност от Balkanenergy представят екологичните котли на дърва на хърватския производител Centrometal. Тук освен топлина имате възможност да осигурите на домакинството и топла вода заради вградения бойлер от неръждаема стомана. Супер ефективност на добра цена – няма как да подминете подобна оферта.

Удобства и преимущества

За много домакинства отоплението на дърва е равнозначно на мръсотия, прах и повече ангажименти. Всъщност ролята на иновативните и модерни котли на дърва е да ви спестят точно тези тревоги и излишни главоболия. С котлите на дърва, които са и с опционално превключване на гориво пелети имате уникалния шанс да си гарантирате максимален комфорт, удобство и приятна топлина през зимния период.

Независимо какво ще отоплявате – апартамент, многоетажна къща или дори къща за гости с котлите на дърва от Balkanenergy си гарантирате:

  • Контрол на разходите за отопление;
  • Екологичност;
  • Ефективност и висок КПД.

Инвестирайте в продукти с дългогодишна гаранция за качество. Насладете се на приятна температура и спокойствие. Едни от най-безопасните методи за отопление на различни по вид квадратури е именно с професионалните и здрави котли, които са изцяло изработени от висококачествена стомана. Balkanenergy е вашия партньор за консултация, доставка  и монтаж на котли, отговарящи на европейските стандарти за екологично и безопасно отопление.