Без значение с какъв предмет на дейност е една фирма тя е добре да осигури подходящото работно облекло за своите служители. Много често от този вид екипировка се възползват хората които работят в строителството, охраната, вътрешните ремонти, търговските предприятия и други отрасли където е необходимо да присъства съответната защита. То би могло да послужи и като реклама на фирмата когато присъства нейното лого под една или друга форма върху дрехите. Препоръчваме ви да разгледате богатия асортимент на онлайн магазин Bult.bg. Тук може да откриете абсолютно всичко необходимо, за да бъде облечен един работник както трябва и с удоволствие да извършва служебните си задължения.

Защо да поръчаме качествено работно облекло

Правилните дрехи ще осигурят безопасната работа и ще предпазят служителя от различни неблагоприятни фактори. Те могат да бъдат от най-различно естество в зависимост от конкретната дейност – прах, химически съединения, високи или ниски температури, вятър, вода или други. Работодателите се стремят да осигурят най-доброто в зависимост с всички изисквания на съответната сфера. На много от местата работното облекло се нарича униформа. Първоначално този вид дрехи са били създадени за работниците, които са изложени по време на работа на висок риск от наранявания или друг тип увреждания. Поръчайте висококачествено работно облекло защото:

 • Носите отговорност за здравето на работника – има определени законови изисквания, които трябва да бъдат изпълнявани стриктно от работодателя;
 • Повишавате мотивацията – хората ще изпълняват по-стриктно и отговорно задълженията си, ако са защитени с подходящите дрехи и усещат добро и загрижено отношение;
 • Засилва се колективността – работното облекло е онзи ключов детайл който създава добре сплотен колектив. Служителите са като едно цяло. Добре смазана машина, която работи перфектно;
 • Повишавате имиджа на фирмата или предприятието – вашите настоящи и бъдещи клиенти и партньори ще ви имат по-голямо доверие и ще бъдат уверени във вашия професионализъм.

Сега е много лесно да намерите правилните артикули, защото онлайн магазините предлагат богат асортимент. Ако разгледате каталога на Bult.bg ще добиете ясна представа за това.

Кои са популярните и търсени униформи

Първото което е важно да  направите преди поръчката е да се определи конкретната дейност за която се избира работно облекло. Има разбира се определени сектори, за които са необходими следните униформи:

 • Медицински – те могат да се използват от служители в търговски предприятия и други;
 • Защитни – гарантират безопасността на хората при работа с опасни за живота и здравето материали. Също така и излагане на неблагоприятни условия;
 • Стандартни ежедневни униформи – този вид артикули могат да ви предпазят от всякакъв вид  замърсявания. Едни от най-предпочитаните от повечето фирми.

Внимателно определете какви количества ще са ви необходими, за да направите правилна заявка. Винаги поръчвайте и допълнително, за да реагирате, ако нещо се повреди.

Какви са характеристиките на различните видове работно облекло

Както споменахме изборът на различни предпазни дрехи зависи от сферата в която ще бъдат използвани. Съгласно това е препоръчително да отговарят на определен набор от изисквания:

 • Материите от които са изработени и да бъдат достатъчно издръжливи;
 • Ако са придружени със сертификат за качество ще сте още по-сигурни в покупката;
 • Ако са предназначени за дейности на открито трябва да са влагоустойчиво;
 • Дрехите трябва да са достатъчно функционални – за да изпълнявате спокойно задълженията си те трябва да имат джобове, презрамки, карабинери и други;
 • Да бъдат достатъчно удобни за носене без да ограничават движенията;
 • Важно е да отговарят на изискванията за хигиена;
 • Да осигуряват на служителя необходимото ниво на защита.

Добре подбраното работно облекло ще създаде усещане у вашите служители, че се грижите за тях и държите на безопасността им. Това със сигурност повишава мотивацията за работа. Ако върху облеклото присъства логото на фирмата, това прави изключително добро впечатление на всички и е една непрестанна реклама. Ще бъдете разпознаваеми сред клиенти и партньори което значително би увеличило производителността.