Всички знаем, че лятото и пролетта сам най-удачните месеци за ремонт на дома. Има обаче някои ремонти които наистина е добре да направим, когато е топло. По принцип, когато ремонтираме някоя външна част от апартамента, като покрива и балкона, е добре времето да е хубаво. Така че, направете ремонтите, докато е време, без да отлагате.

Ремонти по покрива

За ремонт на покрива времето задължително трябва да е сухо. Без значение дали ще слагате керемиди, дали ще слагате настилка и улуци или ще запушвате някакви дупки по покрива. На вас ще ви трябва сухо време. Така че, просто се възползвайте от топлите и сухи дни, за да завършите вашият ремонт.

Обновяване на тераса и градина

Ако сте си намислили да реновират е вашата тераса, да лепите плочки или да сменяте мазилката, например, нека това се случи когато времето е сухо. Или пък ако искате да боядисате мебелите. Това със сигурност ще ви бъде от полза, тъй като през топлите дни всички материали за строеж съхнат много по-бързо. Всичко може да се прави отвън, без да се налага да цапате вътре.

Едно от най-удобното време за ремонт на жилището е, докато вас ви няма. Докато вие сте на почивка и няма никой вкъщи, а през това време майстори извършват груб ремонт в кухнята или банята, то вие наистина сте късметлии. При тези ремонти най-неприятен ефекта, че реално оставате без вода. Няма как да се ползва банята и тоалетната. Навсякъде всичко е затрупано в прах, особено ако се налага да се кърти нещо в дома. Тук от значение е да наемете наистина добри майстори, които знаят какво правят и на които да се доверите напълно. Такъв случай може да е спокойно да планувате лятната си почивка.

Изолация

Ако сте решили, че е дошло време да сложите изолация, това е правилният момент. Само да сте решили да боядисате отвън или да смените старата мазилка с нова – най-доброто да направите това е именно през лятото.

Обновяване на паркета

Един много удобен момент да направите това, е  докато сте на почивка. Защото, ако сте си у дома няма да е много удобно. Стаята, на която ще смените паркета, няма как да се ползва, независимо, че има модерни лакове които са като бързо.

Ремонти, при които трябва да се спре водата

Без значение какъв ремонт сте намислили, ако е наложително да спирате водата, най-добре да се доверите на добър майстор. И той да свърши всичко, докато вие не сте у дома.

Източник: Магазин за баня КЕРАМО