Само при мисълта, че има проблем с ВиК инсталацията в жилищния блок може да ни изправи „на нокти“. Има битови ремонти, които няма как да предвидим с оглед на това, че с годините тръбите се амортизират, нуждаят се от профилактика или пък ремонтни дейности. Важното в такива ситуации да запазим самообладание, да помислим трезво и да насочим търсенето в правилна посока, а именно да открием професионалисти, които са специализирани в съответната област. Едни от най-тревожните и разхдоемки аварии според специалистите са свързани със смяната на щранговете. В следващите редове ще ви запознаем с основните стъпки, етапи и насоки, които е решаващо да се вземат под внимание за да си върнете спокойствието в ежедневните занимания.

Съвет от професионален екип

Тъй като става въпрос за висока отговорност, осолено когато се касае за ремонт или смяна на такива важни компоненти от водопреносната мрежа като щранговете няма как да търсим аматьорски изпълнения. Все пак става въпрос за елементи, които осигуряват водата не на едно домакинство, а на цял жилищен блок. А това без съмнение изисква компетентност, сигурност, качество и гаранция. Потърсихме съвети от професионалистите от https://vikhelp.com/. Ако все още се съмнявате, че е важно старата система да бъде подменена и профилактиката на щранговете трябва да бъде ежегодна можете да посетите онлайн платформата  ида се запознаете с подробна информация за рисковете, които крие неправилно функциониращата ВиК система.

Основни причини, които ви насочват да потърсите професионален екип:

 • Неприятен мирис и дъх на водата, която тече от смесителите;
 • Мътна вода;
 • При наливане на вода от чешмата в чаша се появяват утайки от ръжда и други едри частици;
 • В общите части и коридорите избиват влажни петна;
 • Има повишена влажност в помещенията, които са най-осезаеми в мазета, тавани и общи части на входа на блока или жилищната кооперация.

Това са основните предпоставки, че има проблем с водопроводната система, което според специалистите изисква навременна и бърза намеса за да намалите появата на по-сериозни щети.

Не пестете пари за ремонта

Първата реакция на етажната собственост е да потърси достатъчно оферти за предстоящия ремонт на щранговете. Парите са важни, но доколко има значение коя оферта е правилно да се избере? Избора на най-ниската оферта обаче е рискова, тъй като освен стойността на услугата е важно да се вземат предвид:

 • Доказан опит на екипа от водопроводчици;
 • Използване на материали от най-висок клас;
 • Спазване срока на изпълнение;
 • Договаряне на гаранции за материали и труд.

Имайте предвид, че фирмите, които предоставят ниски оферти по никакъв начин няма да гарантират, че някои от току що ремонтираните щрангове няма да избият след три-четири месеца и отново да се наложи да преминете през целия този кошмар. vikhelp.com съветват да изисквате детайлна оферта с подробно описание, задължителни гаранции ефективно изпълнение, защото все пак става въпрос за основните звена, по които водата достига до всеки дом. Всъщност отговорността не  е само в наетия екип, а и в етажната собственост, която прима конкретна оферта. Така, че не се водете от ниската цена, а от качеството на предоставената услуга.

На първо място е избора на квалифициран екип

Разбира се, че квалификацията на кората, които ще извършват ремонта, смяната на щранговете в жилищната кооперация или блок  трябва да бъде доказана. А най-лесния начин да изберете професионалисти е да направите анализ на фирмите, които работят във вашия регион, имат добра репутация и се ползват с уважение от своите клиенти. От избора на фирма за извършване на ремонтните работи по ВиК инсталацията зависи:

 • Дали ще останете удовлетворени от услугата;
 • Колко дълго ще функционира ефективно инсталацията;
 • Спокойствието на домакинствата в етажната собственост.

Изберете качеството, заложете на доказания опит и дългогодишна репутация. Това са водещите акценти, които е определящо да се вземат под внимание, когато имате нужда от такива специфични водопроводни ремонти.