Смесителите за баня заслужават специално внимание. Избора им е важна точка от ремонта или обзавеждането на вашето санитарно помещение. Според Гауди, вашият ежедневен комфорт зависи от множество фактори. Правилното решение е да си купите висококачествен уред за течаща вода. Избягвайте евтините варианти, произвеждат се от смесени материали и са с кратък експлоатационен период.

Какво трябва да знаем преди смяната на смесител за баня 

Повечето хора не знаят, че няма разлика между смесител и батерия. Ето и нещата, които трябва да знаете преди смяната според Gaudi DS:

  • Има стандарти за батериите на стената;

Важно е да сте наясно дали размера отговаря на стандарта. Премерете разстоянието от ос до ос. Ако има разминаване може да се наложи корекция на S-образните нипели.

  • Какъв вид уред за течаща вода предпочитате едноръкохватков или двуръкохватков;

Предимството на едноръкохватковия е в леснотата на монтаж. Един кран регулира температурата на водата.

Двуръкохватковия е съставен от два крана един за топла и един за студена вода. Тези видове са малко по-точни в регулирането на потока и често са предпочитани поради визуални причини.

  • Повърхност;

Избора е голям, можете да избирате между гланц, мат и хром. Матираните са по-лесни за почистване, по тях не остават петна или водни капки.

Какви материали са необходими 

Материалите, които са ви необходими са малко количество. Ето ги и тях:

  • Нова батерия за баня;
  • Френски ключ;

Служи за отвиване на старата батерия за баня поставянето на нова.

  • Хартиено тиксо;

Използва се за обвиване на холендровите гайки на новата батерия, така я предпазвате от нараняване.

  •  Гумени или силиконови уплътнения;

Хубаво е да имате от тях в дома си. Никога не знаете кога ще се окаже, че не присъстват в закупения комплект.

Стъпки при замяна на стар с нов смесител

Замяната не представлява особена трудност. Трябва да следвате няколко основни стъпки.

  • Централно спиране на водата;

Действие номер едно, прескачането му може да доведе до леко наводнение.

  • Демонтаж на старата батерия;

С помощта на френския ключ се развиват холендровите гайки. Отстранява се старата батерия.

  • Монтаж на новия смесител за баня;

С помощта на тръбния ключ се завиват холендровите гайки към нипелите стърчащи от стената. Преди това гайките на новия стенен смесител се увиват с хартиеното тиксо за да не бъдат наранени от ключа. Поставят се уплътнения на нужните места. Батерията се притяга леко за да не бъдат повредени гумените или силиконови уплътнения. Пуска се водата за да проверите дали не капе от някъде. Отварят се крановете за да излезе въздуха. 

Последователността при поставяне на стояща батерия е следната – поставя се батерията следва уплътнение, под мивката отново се поставя уплътнение, желязна планка и на стърчащата шпилка се навива гайка с шайба, която се стяга с френския ключ. Пристяга се умерено до преустановяване на клатене или въртене. 

Кога трябва да викнем майстор за да ни помогне

Майстора може да бъде повикан по всяко време. Ако нямате желание за експерименти и искате качествено и бързо свършена работа, обадете се за помощ. Не е нужно да разбирате от всичко нали?

В онлайн магазина на Gaudi DS ще откриете разнообразие от дизайни обхващащи предпочитанията на всеки “смесители за баня”. Възползвайте се от безплатна доставка, бързо и коректно обслужване, професионално отношение, атрактивни цени. Намерете новият си смесител за баня с помощта на Gaudi DS още днес!