Поради естеството на предназначение на водопроводните щрангове в даден момент се оказва, че тяхната смяна наистина е неизбежна. Спецификата по поддържането им обаче изисква винаги професионална намеса, тъй като от това зависи и срока на ефективната им експлоатация. Имайки предвид това, че в столицата има страшно много стари блокове и жилищни кооперации с износени водопроводни системи то е повече от ясно, че водопроводчиците в района имат доста работа. Старите щрангове и отлагането на техния ремонт и смяна могат да са основната причина за наводнения, както и безконтролни течове, които увеличават сметките на обитателите на сградата. Поради това е препоръчително да направите стъпки по търсене на екипи за смяна на щрангове София, като основната цел е водопровода да бъде приведен в изправност.

Какви са стъпките за смяна на щрангове 

Първата стъпка по ремонт на изградената в една кооперация система е именно намирането на професионален екип, който да се справи качествено със смяната на щранговете. Тъй като тези тръби в сградата се делят на хоризонтални и вертикални първо се прави анализ на водопровода и след това се предприемат ефективни действия за поетапна подмяна. Поради наноси, както и отлагания по тръбите, водата, която достига до потребителите може да бъде с ниска налягане и в доста лошо състояние. Причината  е доста основателна да се доверите на екип, който да извърши бърз и качествен ремонт на щранговете в жилищната кооперация в София, в която живеете. Въпрос на наистина добра организация е стопаните на жилищата да се организират и да предприемат ефективни действия, тъй като ако разрешаването на проблема се отлага то последиците наистина могат да бъдат много по-сериозни от нанесените от щранговете щети.

Кога се подменат щранговете

По правило екипите започват с подмяната на щранговете, които доставят водата до всеки етаж на блока или кооперацията. Това са така наречените вертикални щрангове. Препоръчва се смяна на старите метални щрангове, които са източник на мръсотия и заболявания с такива, които са полипропиленови или пластмасови с алуминиева вложка. Това са ново поколение тръби, които са изключително издръжливи не само на температурни промени, но също така и на механични увреждания. За да се пристъпи към смяна на водопроводите щрангове имайте предвид, че след анализ и становище на екипа от специалисти, който сте наели от София следва техния демонтаж. Тъй като няма как цял блок да остане без водоподаване за дълъг период от време от водопроводната фирма изготвят график за поетапно демонтиране и подмяна по етажите. По този начин се създава добра организация и не се нарушават ежедневните битови навици на живущите в сградата.

Освен смяна на щрангове в София, фирмата ни Хидро Старт се занимава и с монтаж на водомери, можете да разгледате повече за тази услуга в нашият сайт.
Благодарим ви!