Водопроводните инсталации ежедневно ни поднасят неприятни изненади. Спукани тръби, наводнения, износени връзки, корозирали елементи са малко част от причините, които са в основата на това да потърсим водопроводчик. Течовете се делят на два типа – повърхностни и невидими. При видимите и явни течове  е ясно, че конкретно върху тях ще се насочат водопроводните ремонти. Но когато теча е зад стена, под или друго препятствие и това, по което разбираме, че там съществува някаква нередност са влажни петна, високи сметки и наводнение на съседски апартаменти, то тогава се нуждаем от специализиран екип по откриване на течове. Преди години се налагаше водопроводчиците да разглеждат плановете на водопроводните инсталации и така да гадаят къде евентуално може да има избила тръба. Къртачните действия бяха в основата на откривателните дейности, а мръсотията и строителните отломки бяха в основата на неприятностите, които спохождаха домакинствата. Ремонти в особено големи мащаби, материални щети редица други неприятности станаха повод водопроводчиците да потърсят по-ефективно работещи методи за бърза реакция при откриване на скрити течове.

Откриване на аварии в затворени пространства

Положения бетон, зазиданите стени, зеления покрив на балкона и други подобни всъщност затрудняват пряката видимост към ВиК проблема. Именно тези течове са известни под понятието скрити, тъй като не са явни и не се виждат с просто око. Съвременните методики, които се прилагат се наричат още иновации, тъй като те създават истинска революция в локализирането на течове, намаляването на разходите и излишните къртачни действия. А колкото по-малко къртене има то толкова по-минимални ще са нанесените щети.

Практиката показва, че живущите в апартаменти и къщи установяват скрити течове едва, когато сметките им за вода набъбнат и далеч надхвърлят обичайното потребление. Това е един от сериозните поводи за наемане на професионалисти, които имат възможност:

  • Да открият безконтактно и безразрушително съществуването на теч;
  • Да трасират цялото жилище и да установят не само дали има теч, но и дали уплътненията на прозорците са износени и от там търпите загуби на топлина;
  • С помощта на апаратура способстват за бързото установяване и точно локализиране на проблема;
  • Обследването на апартамент или къща трае кратко, но пък дава изключително прецизни резултати.

Всичко това се постига само с един единствен уред, който се нарича термокамера. Термичното анализиране на затворените пространства показва температурните разлики, които е важно да се вземат под внимание. На местата, където обичайно има тръби при наличие на теч термокамерата показва необичайни промени, които насочват ремонтните екипи именно там.

Термокамерите – чудото, което щади вашия имот

На фона на множеството разрушителни методи, които се прилагат при откривателните мероприятия в закрити пространства е важно да отбележим, че с помощта на термокамерите ефекта за локализирането и точното установяване на аварията е забележителен.

Това са апарати, които се отличават:

  • Компактни размери;
  • Предоставят подробен термографски доклад са състоянието на помещения, независимо дали има открити течове или загуби на топлина;
  • Забележително точни са като показания;
  • Нямат нужда от специализирано обучение на водопроводчиците, които ще боравят с тях;
  • Сравнително евтин и щадящ дома ви метод за откриване на течове.

Методиката за прилагането на термокамерите като един от новаторските способи за откриване на течове действително показва невероятни успехи във водопроводния бранш. С ниски разходи и усилия проблема е открит и така вариантите за неговото отстраняване се прецизират спрямо спецификата му. Като много полезни и функционални инструменти в помощ на ВиК услугите се описват тези апарати, защото с тях се работи бързо, обследват се много големи площи и то без да бъде свалена нито една плочка или да бъде проведена каквато и да била разрушителна дейност.

От малки до по-мащабни скрити течове успеваемостта, която се гарантира за точното установяване на позицията на аварията е до 98%, което наистина е невероятно постижение. Камерите от най-ново поколение идентифицират спуканата тръба зад зидове, тухлени стени или подови настилки бързо, коректно и безразрушително.

Можете да се доверите на Хидростарт Вик услуги в град София, не само за откриването и отстраняването на течове, но и за смяната на щрангове, водомери и радиатори в София.