15272/files/image/skrol-kompressor-scroll.jpg

Все по-често се говори за това, че едно домакинство трябва да бъде ориентирано към енергийната ефективност на своето жилище. Това е една от причините да се интересувате от иновативните методи за отопляване, които не само са доказано икономични, но и не оказват неблагоприятно въздействие върху околната среда. А към настоящия момент разнообразието от такива уреди и средства са на ниво, което показва, че и самите производители не спират да се развиват и да предлагат възможности, с които да удовлетворят в най-широк диапазон критериите на своите клиенти. Няма как да не сте чували за термопомпите. Онова, което сте получили като информация за тяхната работа наистина е в състояние да ви накара да изберете такъв отоплителен уред и за вашия дом. Причините? Не са малко, а предимствата – те наистина ще надхвърлят очакванията ви.

От къде да започнете, когато искате да инвестирате в термопомпа

Преди изобщо да се втурнете към първия търговец, който предлага такива уреди е добре да се запознаете с някои първоначални данни и особености, които са характерни за термопомпите. Запознанството ви с един съвсем нов и още непознат за българския пазар уред ще даде яснота за това какво точно представлява. Независимо, че доста прилича по външност на климатик то термопомпата имайте предвид, че реално работи като хладилник, но на обратно. Ето, че вече ви заинтригувахме, защото не винаги онова, което виждате всъщност е показателно за това какво именно представлява такъв вид отоплителен уред.

Машина, която извършва конкретна механична работа. В хода на своята дейност тя прехвърля количество топлина от по-студен източник към по топло друго тяло. Точно по това термопомпите приличат на климатиците – те имат външно и вътрешно тяло, които спомагат за трансформацията и използването на възобновяемите енергийни източници като екологичен елемент, от който черпят енергия.

И след като стана ясно какво точно представлява термопомпата то идва момента, в който е необходимо да се срещнете и с техническата част на въпроса.

Местоположение, вид и ефективност

Къде се инсталира термопомпата? Доста интересен въпрос, който вероятно ще възникне в хода на опознаване на тези иновативни, екологични устройства за отопление. Освен това избирането на термопомпи за отопление се базира и на техния вид, мощност, ефективност за определена квадратура площ.

Не търсете единствено отговорите в Интернет пространството. Спецификата на термопомпите е повод да се свържете с професионален екип, който е наясно с естеството и функциите на тези съвременни отоплителни уреди. За да отговори на индивидуалните нужди на жилището една термопомпа се правят редица проучвания и замервания, които могат да окажат влияние върху ефективността при работа:

  • Вид на имота – къща или апартамент, хотел, ресторант, друг тип търговска площ;
  • Местоположение на имота – в умерен климат, планински район, сурови ли са зимите и до колко температурите могат да паднат като стойности;
  • Вид на изолацията на имота;
  • Вид на строителството – тухла, панел, ЕПК;
  • Обща площ на жилището;
  • Едноетажно или многоетажно;
  • Разполага ли имота с инсталация за парно или тепърва е се изгражда система, по която да се извършва отопляването с термопомпа.

Въпросите, които ще бъдат разгледани от специалистите по термопомпи за отопление не спират до тук.

Приоритетите на термопомпите са в това, че използват минимално количество електроенергия и с помощта на възобновяеми енергийни източници я превръщат в топлина. Модерни, екологични и свръх икономични са първите ви оценки, които ще направите след въвеждане на уреда в експлоатация. Тяхната продуктивност не се ограничава само до отопляване, тъй като те са невероятно функционални и при осигуряване на охлаждане както и осигуряването на топла вода. Много потели например инвестират в термопомпи за отопление, които позволяват и затоплянето на вода в неограничени количества. В случая водата може да се използва за лична хигиена, пълнене на басейни, радиатори и други овеселителни атракциони като водни пързалки, джакузита.

Можете да разгледате и най – новата ни ВиК услуга в Софияоткриването на течове