Ремонта и смяната на вертикалните щрангове в жилищните блокове е истинско изпитание за домоуправителите. Причината за това е в това, че този тип щрангове за част от общите части и за да се пристъпи към тяхната смяна е нужно всеки един от живущите да даде своето съгласие. На практика изглежда съвсем нормално в кооперация и блок, в които тръбите са на повече от 35 години да се пристъпи към смяна на вертикалните щрангове, но при един човек, който се заинати и нещата могат да се провалят. Важно е, ако наистина има сериозен мотив да се предприемат действия, тъй преди години строежа на блоковете и пи изграждането на ВиК системата са се ползвали поцинковани метални тръби, които с годните се амортизират и сериозно застрашават здравето и живота на ползвателите на вода, течаща през тях.

щранговеХарактерна и много важна причина за демонтирането на старите вертикални щрангове е факта, че те са корозирали и влошават състава на водата, която консумираме. Не са изключени и сериозни течове, които са причинени от пукнатини по щранговете. Тъй като тези тръби са важни за да достигне водата до всеки един от етажите и са разположени по вертикалата то наистина щетите от спуканите тръби могат да бъдат изключително сериозни. Представете си, че тръбата е спукана на последния етаж и водата е тръгнала с бясна скорост надолу. Нито един от живущите в сградата не  е застрахован от наводнения. Ето ви достатъчни причини да предприемете действия по наемане на специалисти за подмяна на тези остарели вертикални щрангове. За да се експлоатира безопасно системата има нужда от поддръжка. Именно в това трябва да са напълно наясно всички собственици на жилища в етажната собственост. И тъй като тази поддръжка е ангажимент на всеки един от тях то е напълно естествено домакинствата да поемат своята отговорност и да предприемат правилни действия по смяната на старите тръби. Друг тип щрангове са хоризонталните щрангове, за тях може да прочетете в предходната статия по темата, видове щрангове.

Няма по-маловажни и по-значими детайли във ВиК системата. Всеки един детайл, от който тя е изградена има своята роля. Не се съмняваме, че разходите по подмяната на вертикалните тръби е скъпо, но в крайна сметка това е единственото решение, което ще отстрани проблемите с ръждивата и мътна вода, която тече от крановете ни, непрекъснатите течове и огромните щети, които нанасят. Професионалната намеса в случая е задължителна и именно чрез бързите и адекватни мерки от страна на домоуправителите и етажната собственост могат да се елиминират тревогите и авариите, на които ежедневно сте подложени поради неизправността на старите вертикални щрангове в сградата.

Ако нямате проблеми с ВиК и Щранговете, можете да видите нашата услуга монтаж на радиатори за парно София